top of page

Doorgaande leerlijn

Mode & Ambacht

Image by Olesia 🇺🇦 Buyar
IMG-20240417-WA0004.jpg

Onder deze leerlijn vallen opleidingen, cursussen die te maken hebben met ambachtelijk werk, zoals leren naaien of maken van zeep etcetra.

Basisopleiding Confectie stikken

Basisopleiding Confectie Stikken

De basisopleiding confectie stikken is een laagdrempelige opleiding die gericht is op vrouwen van 30 tot 60 jaar met afstand tot de arbeidsmarkt. Het doel is om deze vrouwen technische vaardigheden aan te leren binnen het textielvak, gecombineerd met het verbeteren van de Nederlandse taal en coaching in werknemersvaardigheden. Het project loopt het volledige kalenderjaar, met uitzondering van schoolvakanties.

De basisopleiding confectie stikken draagt bij aan kansengelijkheid en inclusie door vrouwen met afstand tot de arbeidsmarkt te ondersteunen in hun ontwikkeling. Het project bevordert sociale cohesie door het samenbrengen van vrouwen uit verschillende culturen en achtergronden in een leeromgeving. Cultuursensitiviteit is belangrijk, met aandacht voor de diverse achtergronden en behoeften van de deelnemers.

Mode
Ambacht

Duurzaam-
heid

doorgaande leerlijn mode en ambacht.png
De timing voor mij om te starten met naai-opleiding was perfect. Ik wil al zolang mijn eigen kledinglijn ontwikkelen, maar de mode-opleiding of een HBO-opleiding doen is vanwege het hebben van autisme voor nu een te grote stap. Stichting Aminah biedt mij de veilige setting en begeleiding om mijn passie na te streven zonder de sociale druk van een grote instelling. 

S. - Parttime winkelmedewerker

bottom of page